Kako da napravite efikasan sastanak ponedeljkom

efektivni sastanak ponedeljkom Elizabeta Knezevic NLP Trener

Ponedeljak je obično rezervisan za sastanak uz dogovore, planove i rešavanje raznih problema i izazova koji vas čekaju te nedelje.

Međutim, ti sastanci se ponekad pretvore u brojeve i probleme koji nisu nimalo prijatni, pa samim tim i sastanak zna biti naporan i neproduktivan.

Kako napraviti sastanak interesantnim?
Kako sam ja to radila u svojoj firmi?

Sastanak treba početi neobaveznim razgovorom. Ko je kako proveo vikend, šta su radili, kako je ljudima porodica, kome je možda bio rođendan, proslava. Da li je neko možda bolestan, da li ima nekih porodičnih problema? Ko je gde putovao, šta interesantno video?

Tek nakon neformalnog uvoda kreće se sa sastankom.

Na ovaj način dobijate dve odlične stvari:

  • Ljudi se bolje upoznaju, jačaju se međuljudski odnosi, bolje međusobno razumevanje, jer kada znate šta muči nekog kolegu onda se drugačije prema njemu ophodite. Takođe, ako je bilo nekih lepih situacija, atmosfera u prostoriji bude verdija, širi se bolja energija.
  • Potom, kada sastanak počnete iz te energije, zaposleni imaju mnogo više volje i elana da razmišljaju o problemima. Imaju bolje ideje za rešavanje problema i veću spremnost da uopšte slušaju sve o čemu se na sastanku priča.

A šta je u pozadini svega?

Ljudima stavljate do znanja da su vam važni, iz toga proizilazi njihovo dobro stanje, a iz dobrog stanja dolaze najbolje ideje i rešenja. Od njih možete dobiti najkvalitetnije informacije sa terena, jer oni su tamo i svako od njih zna kako najlakše, najbolje i najbrže može nešto da se reši. Otvarate vrata novim informacijama.

Pokušajte, taj sastanak će možda biti malo duži nego obično, ali su rezultati neuporedivo bolji!

Više o tome kako da ojačate odnose sa zaposlenima možete čuti prijavom na program “Timski coaching“.

Za vaš uspeh i sreću u svakom danu,
Od srca Elizabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *