Izazov

Imam dosta knjiga koje sam kupila i još ih nisam pročitala, i tako sam pre 30-tak dana bila u dilemi šta sad da čitam? Pregledala sam sadržaj nekoliko knjiga i uzmem knjigu „Put umetnika“ Džulije Kamerun koji sam dobila još za rodjendan u januaru. Tada joj nije bilo vreme. Knjiga koja govori o tome kako osloboditi kreativnost. Kako mi je to u ovom momentu najslabija karika, izabrala sam nju. U njoj, kao osnovni zadatak daje 90 dana izazova pisanja jutarnjih stranica, koje inače pišem, ali ne redovno. Upustila sam se u taj izazov i eto jutros je bio 29-ti dan.

Nedugo posle toga sam bila na predavanju gde sam dobila informaciju o blagodeti svakodnevne šetnje za naše zdravlje. Kako sam ja poslušni učenik, ubacim i to sebi u dnevnu rutinu. Danas je osmi dan.

Pišem vam ovo jer sam već sada osetila benefit ovoga. Trenutno sam u prelaznom životnom periodu, mnogo toga se promenilo u mom životu, i na krivi promene negde sam na dnu. To bi značilo da sam u fazi „da li da ustanem ili da odustanem“ i mnoge fioke su mi se otvorile. Nekako je haos zavladao u život u kome je uglavnom sve posloženo. ALI!

Svako jutro dok pišem jutarnje stranice, u miru i tišini osvestim nešto novo, dobijem neku novu ideju, neki način da bude bolje. Mnoge odgovore sam dobila. A u šetnji…koliko misli i ideja prodje kroz glavu, otvori se jedna nova dimenzija, mnogo novih prozora. Zaista fenomenalan efekat.

Ono što hoću da vam kažem, definicija ludila „Radiš svaki dan isto, a očekuješ druge rezultate“, to ne postoji. Uradi nešto novo i ubaci samo jednu novu stvar u svoju dnevnu rutinu i stvari počnu da se menjaju, jedna po jedna, dokazano. Ovo sam podelila sa vama jer sam zaista oduševljena efektom za eto dvadesetak dana, a zamislite za neki duži rok. Ja sam sebi dala izazov na 90 dana i pisaću vam šta se sve divno novo izdešavalo.

Pronadjite ono što vas interesuje, pronadjite šta je ono što volite ili šta je to što vam je potrebno i ubacite to u svoju dnevnu rutinu. Poslušno, disciplinovano se držite toga svakog dana, jer disciplina je most izmedju vaših želja i njihovog ostvarenja. Razmislite, šta je to što vas veseli? Šta je to što bi voleli da radite, čime da se zabavite? Odvojite vreme za sebe i vrlo brzo ćete videti i osetiti benefite vašeg truda.

Da bi bili više, potrebno je uraditi više!

Za vaš uspeh is reću u svakom danu

Od srca Elizabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *