Kada imaš super moć

Veoma često se zateknem u situaciji gde ljudi misle da sam super biće, iznenade se što se ponekad rastužim, planem…Mislim, lepo je to čuti, znam svašta nešto ali sam ipak samo običan čovek od krvi i mesa, osoba koja ima svoje probleme, izazove, i ja grešim i ja plačem. Ono zbog čega je meni možda lakše je što ja mogu da prepoznam negativnu emociju, da prepoznam da sam se upecala na nešto, da budem svesna svojih grešaka pa da ih brže i ispravim, da se brže vratim u dobro stanje i to je ono što je fenomenalno i to je definitivno najveći benefit svega što sam učila.

Nekada sam često padala u vatru i to me držalo po par dana, nisam mogla besu da se iščupam. Kako je moj lični razvoj tekao tako su se ti izlivi smanjivali, bili su redji a ono što je još lepše, kraći. Danas mogu da se pohvalim time da je  malo toga ostalo što može da me izbaci iz ravnoteže, to što je ostalo su uglavnom moji najbliži, oni za koje sam emotivno vezana i to veoma retko. Ostali više nemaju tu privilegiju. Ono što je suština ličnog razvoja i učenja je, da te situacije budu sve redje, da traju kraće i da im intenzitet bude manji. To je najveći uspeh koji možemo postići, jer kada smo u dobrom stanju i kada su nam misli pozitivne tada imamo otvoren put za dobre stvari. Tada smo na visokoj vibraciji i iste te visoke vibracije i kačimo. Naše dominantne misli su kao magnet i privlače ono o čemu najviše razmišljamo, zato je važno da biramo svoje misli, da budemo svesni o čemu razmišljamo i kad uhvatimo sebe da mislimo o lošim stvarima da ih brzo menjamo.

Ranije, kada mi se desi nešto loše  znala sam biti ljuta po nekoliko dana, trebalo mi je vremena da sagledam šta se to desilo, šta je tu dobro i šta mogu iz toga da naučim. Kako je vreme odmicalo vreme uvida se smanjivalo. Nekada mi je trebalo petnaest dana da vidim šta je u nekoj situaciji bilo dobro, posle nekog vremena sedam, pa pet, dva, a danas samo nekoliko minuta. Danas imam tu super moć da u roku od nekoliko minuta smirim sebe, sagledam situaciju i nadjem ono dobro u tome, a uvek ima dobro. Znam da vam je teško da poverujete u to i da se pitate šta je dobro u nekoj jako lošoj situaciji, ali verujte da uvek ima nešto dobro i da uvek možete nešto naučiti iz svoje greške. I kada shvatite da greške nisu greške, nego škola i dragoceno iskustvo koje nas čini boljim, pametnijim, iskusnijim, život zaista postane predivan.

Pokušajte, nije teško, razmislite, šta je to što treba da naučim iz ove situacije i videćete da će odgovor doći a vaša emocija više neće biti emocija ljutnje, nego emocija sreće i zahvalnosti. A kada smo srećni i zadovoljni naše telo drugačije vibrira i u naš život privlači isto to, sreću i zadovoljstvo. Probajte, iznenadićete se.

Želim vam uspeh i sreću u svakom danu

Od srca Elizabeta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *