Kako je NLP promenio moj život

Nlp je u mnogome promenio moj zivot .

“Dnevnik jednog direktora” blog koji sam rado u to vreme čitala, organizovao je jednodnevno predavanje o tome kako napredovati u poslu I doći do bolje zarade. Upoznala sam Marka koji me je nakon nekog vremena pozvao na uvodno predavanje NLP instituta. Nisam znala o čemu se radi ali bez obzira na to, volim da čujem nove informacije.

Kulturni Centar Novog Sada pun, nekoliko poznatih ljudi, divan pas I ona, Slavica. Stala je ispred nas I počela….njen glas, jasan I moćan, njena pojava, način na koji govori, kako rezonuje….sve mi je bilo fantastično! Ljubav na prvi pogled. Sledeći je starter, 2 nezaboravna dana, opet sa njom, njenim timom, njenom energijom, modul za modulom slagale su se kockice u mojoj glavi.

NLP je u mnogome promenio moj život. Pomogao mi je da bolje razumem ljude koji su drugačiji od mene i da shvatim zbog čega sam ja drugačija. Da postanem bolji čovek, bolji roditelj, prijatelj…Moj odnos sa decom je oduvek bio dobar, a sad je fantastičan. Zahvaljujući ovim znanjima shvatila sam zašto ljudi prave odredjene postupke i prestala sam da osudjujem, drugačije doživljavam i živim život.

NLP mi je stavio jedne potpuno nove naočare na oči kroz koje sada posmatram svet, svet u kom postoji obrazloženje za svaki ljudski postupak. Shvatila sam gde sam i zbog čega u prošlosti grešila. Mnoge informacije iz NLP-a sam ja već negde imala u glavi, medjutim ovo je bilo sintetizovano znanje uz jednostavnu primenu. To  je ono što me je najviše oduševilo. U toku edukacije u grupi je bilo mnogo različitih tipova ličnosti. U početku smo neke ljude gledali čudno. Njih i njihova razmišljanja i ponašanje, medjutim do kraja predavanja zahvaljujući znanju i vremenu koje smo proveli svi zajedno, naučila sam da sagledam svakog čoveka ponaosob, da uvidim njegovu različitost,  da je prihvatim i da sve te ljude volim J.

Najveće otkriće i ujedno i stvar koja mi je u mnogome olakšala život, je aksiom da MAPA NIJE TERITORIJA. Da se svaki čovek ponaša najbolje što ume, shodno znanju i uverenjima koje poseduje. Informacije o neurologičkim nivoima, feedback-u, kreiranju ciljeva, individualnim obrascima ponašanja su neprocenjive. Radim u prodaji, prodajem pre svega sebe, a onda i to nešto čime god se bavila. Shvatila sam da je dobra komunikacija ključ uspeha u svakom segmentu života. Imam saznanje kako da na jednostavan način pronadjem zaposlenog koji mi odgovara i kako da ga motivišem. Kako da se pripremim za važne sastanke. Kako da izbegnem razne konflikte privatne i poslovne. Upoznala sam 40-tak novih sjajnih ljudi.

Naučila sam da budem zahvalna pre svega sebi na životu koji sam si omogućila, da shvatim koliko vredim i koliko sam važna. Shvatila najvažniju stvar, da ne možemo menjati druge ljude nego samo i isključivo sebe i svoju reakciju.

MENJAJUĆI SEBE MENJAMO SVET OKO SEBE