Šta je NLP?

Skraćenica za Neuro Lingvističko programiranje, ukratko NLP izučava obrasce ponašanja i razmišljanja i osvešćuje nam šta je to što upravlja našim doživljajem. Što se mene tiče, to je nešto što mi je promenilo život, a za neke druge prodavanje magle i druge mahinacije. Ne zameram, zahvaljujući NLP-u znam da svako ima svoj film, svoj metar i svoj svet i da je to sasvim ok, tako da mogu živeti sa tim. Medjutim želim da se obratim onima koji misle drugačije i onima koji žele da naprave nešto lepo u svom životu, da žive srećni i nasmejani i da svoju sreću prenose na ljude oko sebe. Tako otprilike ja živim već 6-7 godina unazad.

S obzirom da imam matematički mozak, meni sve mora biti jasno i logično, a NLP je prvu barijeru prošao, jer je u pitanju nauka i to zvanično priznata nauka koja je nastala na osnovu 40 godina istraživanja. Meni dovoljno, a u prilog dajem i sva iskustva iz svog života, promenu koju sam prošla, i ono što je najvažnije pozitivan uticaj koji sam napravila i pravim svaki dan u svojoj porodici i svom okruženju. 21. vek je vek neuro nauka, a NLP je metodologija koja se nalazi u samom vrhu i ono što je najlepše prisutna je u Srbiji već 12 godina, isprva malo stidljivo, ali kako vreme odmiče, sve smelije se javlja u raznim društvenim oblastima.

Kada sam 2015-te prvi put čula šta je NLP, čime se bavi, čemu služi i kako može da promeni život, bila je to ljubav na prvi pogled. Nauka koja je nastala na osnovu istraživanja kako razmišljaju izuzetno uspešni ljudi iz celog sveta, u raznim delatnostima. Modelovali su te ljude i napravili metodologiju koju svako može da primeni bez obzira na to koliko ima godina, čime se bavi i koju je školu završio. Svako ko želi može da nauči i učini svoj život lepšim. Ova fenomenalna metodologija pomaže nam da bolje razumemo pre svega sebe, a onda i ljude oko sebe i već sa tim život postaje lakši i lepši.

U ličnom razvoju zahvaljujući NLP-u dobijamo:

  • fenomenalne komunikacione veštine sa najrazličitijim tipovima ličnosti
  • novi elan za rad i napredak u poslu
  • kvalitetne medjuljudske odnose, kako poslovne tako i privatne
  • alate za kreiranje ciljeva po metodologiji izuzetno uspešnih ljudi
  • sigurnost u svoje odluke i veliku dozu samopouzdanja

A ono što je možda najvažnije, dokazali su da uspeh i sreća mogu ići ruku pod ruku. I za kraj reći ću još ovo, sve što postoji na ovom svetu nastalo je prvo kao san u nečijoj glavi, pa zašto onda vaš san ne bi postao stvarnost.

Želim vam uspeh i sreću u svakom danu
Od srca Elizabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *