Zašto je promena tako teška?

Zašto je promena toliko teška

Uveče ležemo uz telefon, društvene mreže, prelistavamo mailove i razmišljamo šta nas sve sutra čeka.

Ujutro ustajemo i čim otvorimo oči kreće ludilo. Razmišljamo o svim stvarima koje treba da uradimo, o ljudima sa kojima treba da se vidimo, problemima koje treba da rešimo, za svim našim mislima ide i naša energija, a naše telo prati to gde ide naša energija. Mislimo kako treba da idemo u kupatilo, naše telo prati, ide u kupatilo, umivamo se, tuširamo se. Pomišljamo na kafu, naše telo ide do šporeta / kuvala i sprema kafu. Razmišljamo šta ćemo obući, naše telo ide do ormana i bira garderobu. TELO UVEK PRATI UM.

Naš život se sastoji od spoljašnjeg sveta (ljudi, stvari, dogadjaji) i unutrašnjeg sveta (misli i emocije).  Ako nam je pažnja usmerena na telefon, Viber, Facebook, Instagram, posao, kolege, porodicu, partnera, roditelje, braću, sestre, telo, novac, vesti, tada nam sva pažnja odlazi na spoljne aspekte i time svu svoju energiju odvodimo od sebe. Sva pažnja i energija otiče od nas, odliva se i ostaje jako malo energije za naš unutrašnji svet.

SPOLJAŠNJI SVET STVARA NAŠU
LIČNU STVARNOST

Sav taj spoljašnji svet, ljudi i predmeti stvaraju našu LIČNU STVARNOST, koja nam je već poznata, što znači da pažnju usmeravamo na ono POZNATO. Ako pažnju stalno usmeravamo na poznato, stvaraćemo još više poznatog u svom svetu. Svaka od tih stvari ima svoju neuronsku mrežu i već je mapirana u našem mozgu.

Svaki taj događaj, stres, osoba, problem ujedno stvara hemijski process u našem telu. Usled navale adrenalina i kortizola pokušavamo sve to da rešimo i držimo pod kontrolom. Drugim rečima, usmeravamo pažnju na jednu osobu, jednu stvar, jedan problem, jedno mesto i činimo da je naša energija potpuno iscepkana, samim time i naše telo i mozak. Dok pažnja i energija lete na sve strane jako je teško stvoriti bilo šta novo, jer nemamo energije za to. Rasipamo snagu na sve te stvari, sve te ljude i događaje. Postajemo ovisni o adrenalinu i nesvesno stvaramo situacije koje ga proizvode i na taj način živimo život koji ne volimo, ali ne znamo šta da radimo. Zato je promena teška.

Ako želimo da stvorimo nešto novo, pronađemo rešenja za probleme koje imamo potrebno je usmeriti pažnju na UNUTRA, na naše misli i emocije. U tome nam pomaže meditacija.

KAKO NAM POMAŽE MEDITACIJA


Meditacija emocionalno obuzdava naše telo. Umirivanjem našeg uma i smanjivanjem odliva energije ka spolja, energija će se početi vraćati i počinje graditi vlastito elektromagnetno polje. Novo elektromagnetno polje je nova energija. Sa tom novom energijom možemo oblikovati novu sudbinu, isceliti svoje telo, stvoriti novi posao, novu vezu.

Pored toga, kako se meditacija bude integrisala u vaš svakodnevni život, vaša svest napreduje. Otvaraju vam se neki novi prozori, nove ideje, nove mogućnosti a sa njima i veći izbor. Važno je imati širi izbor. Kada imate samo jednu opciju onda ste pod prisilom, ako imate dve tada ste u dilemi, tek kada imate tri tada se može reći da ste imali i zbor i da ste zaista birali. Tada je mnogo veća šansa da ćete izabrati ono najbolje za vas.

Meditacija dovodi moždane talase u Alfa stanje koje podržava zdravlje. Um postaje svež i fokusiran, a redovnim praktikovanjem imate sledeće benefite:

  • Smanjuje anksioznost
  • Pojačava se emotivna stabilnost
  • Povećava kreativnost
  • Povećava se osećaj sreće
  • Razvija se intuicija
  • Problemi postaju manji
  • Meditacija izoštrava um i daje mu bistrinu
  • Ravnoteža između oštrom uma i proširene svesti donosi savršenstvo

PRIDRUŽITE SE I VI

Zbog svega ovoga uvela sam u svoj život meditaciju pre 4 meseca pa pozivam i vas da uradite isto. Ako vam se sve ovo sviđa i želite da mi se pridružite, svakog radnog dana od 6 časova budimo se zajedno.
“Buđenje sa Elizabetom” na Facebook grupi “Budi svoja magična kuća”.

Budimo se zajedno uz Yogu, disanje i meditaciju, kako bi svoje telo revitalizovali i pripremili ga za sve ono što ga čeka u ovom brzom i modernom dobu. 

I ne zaboravite: energija teče tamo gde je usmerena naša pažnja, zato je važno jednom dnevno usmeriti pažnju na unutra kako bi sebi dali priliku za razvoj i napredak.

Ja vas čekam i od srca vam se radujem!

Elizabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *