Koja je vaša najvažnija dužnost u životu?

 

devojka mirise cvece na polju

Teška su vremena. Mnogo je straha, tuge i smrti oko nas. Malo toga možemo i nekako kao da je sve prepušteno slučaju i nekom višem zakonu. U većini slučajeva i jeste tako, ali nešto ipak možemo. Možemo pomoći sebi i lakše pregurati teške trenutke.

Mnogo je straha i brige za drage ljude. Svako od vas sigurno sad već poznaje ljude koji su u nekoj zdravstvenoj situaciji i brinete, ali od brige nemate nikakvu korist, ni vi, a ni osoba zbog koje brinete. Zakon privlačenja kaže da privlačimo u naš život ono o čemu najviše razmišljamo, a ako se plašite za vaše prijatelje i roditelje nekim crnim mislima, onda baš to dovlačite u život. Ne smete brinuti. Znam da zvuči nelogično i neizvodljivo, jer mi imamo urezane programe da moramo brinuti, jer ako ne brinemo nismo dobri ljudi, ali verujte mi, briga nije pravo rešenje.

A šta je pravo rešenje?

Morate vi pre svega biti dobro, biti u miru, emotivno stabilni.

Emotivno stabilni ljudi mnogo lakše preživljavaju teške situacije u životu, što im je možda najvažnije, jer od velike brige pre svega možete i vi da se razbolite, a uz sve to, stanje vam je loše pa ste samim time osetljiviji, brže planete, niste fokusirani, a sve to se odražava na vaše odnose i na vaše rezultate. Drugim rečima, ništa ne možete pomoći osobi za koju brinete i još plus imate šansu da se razbolite, da dobijete otkaz, da se posvađate sa partnerom ili da čak ostanete bez njega, da se posvađate sa prijateljima. Loše stanje sa sobom vuče mnogo loših stvari.

Imam u svom bliskom okruženju nekoliko osoba u ovoj situaciji, koji su izgubili člana porodice, prijatelja, dete, ali uspeli smo štetu da svedemo na minimum. Da očistimo tugu i strah iz tela , da lakše dišu, da mogu mirnije glave da razmišljaju i nastave napred. To im je bilo od životnog značaja. Bukvalno od životnog značaja. 

Emocionalni detox je ono što sam radila sa tim ljudima.

Nažalost, ponekad ne možemo promeniti stvari koje nam se dešavaju u životu, ali ono što možemo, možemo promeniti našu emocionalnu reakciju na to. Možemo umanjiti nivo bola i straha i time olakšati život i funkcionisanje, kako šteta ne bi bila još veća.

Zato vas pozivam da se javite ukoliko imate tešku situaciju u životu. Nemojte čekati da potonete, da se i sami razbolite. Postoji mnogo onih kojima ste vredni i koji vas vole, vaša dužnost i obaveza je da budete dobro zbog njih, da budete sebi dobro. To je vaša najvažnija dužnost u životu.

Za vaš uspeh i u sreću u svakom danu!

Od ❤️ Elizabeta

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *