Kako sam spasila svoj zdrav razum

Elizabeta Knežević NLP Trener

Najveće tajne i najveće boli čuvamo u svom srcu i u svoja četiri zida. Tako sam i ja, čuvala sve u sebi, međutim bol je nekad bio toliko velik da sam mislila da ću poludeti, ali bukvalno. Moje ponašanje je bilo grozno, gadila sam se sama sebi zbog postupaka koje sam pravila, a sve to me je sve više i više udaljavalo od mene same.

I pored svog znanja i tehnika koje sam primenila na sebi, rekonekcije, psihoterapeuta, coachinga, okidač je uvek bio isti i ja sam iznova i iznova mučila sebe i ljude oko sebe.

A sve je ustvari počelo jaaaako davno…..

Kada sam imala deset godina moja mama nas je napustila i otišla u Nemačku da radi. U tom momentu ona nije imala bolje rešenje. Uskoro su uveli embargo i ja je nisam videla skoro 18 godina. Dan pre mog 23-ćeg rođendana umro mi je tata. On je sahranjen na dan i sat kada sam se ja rodila. S obzirom da sam od malih nogu morala biti jaka i samostalna i ovo sam stojički podnela, tako sam barem tada mislila.

Ubrzo su krenuli moji zdravstveni problemi, a meta su bili moji reproduktivni organi. Do svoje 34-te godine doktorima sam poklonila jednu garsonjeru, ali oni ipak nisu mogli da me spase jer problem je bio emotivne prirode i ticao se energije u mom telu. Danas to znam, ali tada nisam imala pojma ni o čemu. Te godine nakon što sam se probudila iz trodnevne kome posle teške operacije usled unutrašnjeg krvarenja, krenula sam život ispočetka. Tada nisam imala pojma da su svi ti strahovi i emocije vezane za porodicu, sigurnost i stabilnost ustvari napravile čep u mom telu, u prvoj i drugoj čakri i proizvele sve bolesti koje sam imala.

Emocije iz prošlosti su okidači za ponašanje u sadašnjosti

Kako to već ide, sve te emocije su bile okidači za moje odnose sa ljudima, kao i partnerske odnose, tako da se ni na tom polju nisam baš dobro snašla. Bila sam kao tempirana bomba. Nervozna, besna, napeta i veoma neugodna.

Kroz svoj lični razvoj, knjige, učenje, seminare i razne tretmane uspela sam da vratim ravnotežu donekle u svoj život. Postala sam smirenija, mekša, toplija, sa više razumevanja, međutim u određenim odnosima i dalje sam imala probleme i to ozbiljne.

Kada je učenik spreman, pojavi se učitelj

A onda se pojavio moj prijatelj koji mi je predložio da uradimo Emocionalni detox uz pomoć Dubokog Peata. Tu je nastao preokret u mom životu.

Iako sam mislila da sam sve te teške stvari iz svog detinjstva rešila sama sa sobom, emocije su i dalje postojale u mom telu, odlvačile mi energiju i bile okidač za razna ponašanja koja su me ponekad dovodila do ludila.

Nakon pet sesija oslobodila sam se svog nagomilanog tereta i počela normalno da živim i dišem. Nisam tada to znala, ali danas godinu dana kasnije ZNAM da me je to spasilo sigurnog ludila i mogu da kažem da napokon živim u raju. Da sam u miru sa sobom, nemam više okidače i više me ništa ne uznemirava.

U mom spoljašnjem svetu ništa se nije promenilo. I dalje sam živela na istom mestu, radila isti posao, isto zarađivala, sa istim ljudima se družila, ali iznutra sve je bilo drugačije. Počela sam da radim i stvaram i sve se u mom životu pokrenulo, a ono što je najvažnije, imam mir u svojoj duši i u svom telu i ne postoji ništa više što mi remeti moje dobro stanje. Zahvaljujući tome napravila sam ogroman pomak u svom životu, privatnom i poslovnom.

Danas ja pomažem ljudima da postignu isto to, da žive u miru i skladu sa sobom, da ih ništa ne pomera iz ravnoteže, da postignu svoj pun potencijal i dišu punim plućima srećni i zadovoljni.

Emocije definitivno upravljaju nama na nesvesnom nivou. Sada iz svog ličnog iskustva i iskustva desetine klijenata mogu to sa sigurnošću da tvrdim.

Ukoliko ste se prepoznali u nekom delu teksta, imate nešto što vas muči i kvari vam stanje, nešto zbog čega ste često tužni, razdražljivi, javite se da porazgovaramo.

Za vaš uspeh i sreću u svakom danu,

Od srca Elizabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *