Ono u šta verujemo postaje naša stvarnost

Veoma često nemamo poverenja u sebe, sumnjamo u naše sposobnosti i to nas ponekad dosta košta.

Prošle godine u oktobru, na treningu na temu kreiranja ciljeva bio je i jedan moj prijatelj. On je vlasnik turističke agencije i pored raznih aranžmana, organizuje grupno skijanje i jedrenje za velike. Ja to volim da kažem ekskurzija za velike. Tako smo se i upoznali pre 5 godina kada sam prvi put sa njim išla na skijanje u Francusku. To što on radi je jednom rečju FENOMENALNO! Ekipa, organizacija, smeštaj, priroda, staze i naravno Alpi koji su neopisivi. Ovom prilikom ću da napravim i malu reklamu svom drugu Milošu i njegovoj agenciji Bonvoyage, zaista je zaslužio. Sa njim godinama sad već idem na skijanje, a ove godine sam išla i na jedrenje. Bilo je to nešto najlepše što sam doživela u životu. Elem, nije to suština, suština je da se on prijavio na moj seminar za kreiranje ciljeva, medjutim dugo nije bio na nekoj edukaciji. Došao je uredno na vreme i počeli smo. Gledao me je širom otvorenih očiju i slušao veoma pažljivo. Na ručak smo išli zajedno i onda mi je odao jednu tajnu. Rekao je: „Znaš šta, moram ti priznati da sam imao paranoju od današnje edukacije. Pri pomisli da treba da sedim negde ceo dan nije mi bilo dobro, bio sam uveren da ja to ne mogu. Čak sam razmišljao da ti javim jutros da sam bolestan.“ Svi smo se nasmejali, a pogotovo ja. „Ali moram ti reći da mi se jako svidja. Jako dobro slažeš informacije, odlično je koncipirano i vreme mi je proletelo.“

Bilo mi je veoma drago što to čujem, a do kraja mu je bilo i veoma korisno što je došao, jer je svašta nešto smislio za svoj posao. Kako god, on je imao uverenje da ne može da ide na edukacije jer ne može da sedi ceo dan negde i da sluša. Bilo je to njegovo ograničavajuće uverenje zbog kojeg je možda svašta nešto propustio. Ipak došao je kod mene da me „ispoštuje“ i mnogo dobrog time učinio za sebe, svoj život i svoj posao, jer nismo mi radili samo ciljeve nego smo se dotakli i nekih drugih važnih tema. Zahvaljujući tome danas bolje razume svoju majku i sa njom ima bolju komunikaciju, a i neke svoje postupke razume i ima mogućnost da ih koriguje.

Zato ja kažem, kad mislite da nešto ne možete, zapitajte sebe da li mi je to korisno? Videćete da cela situacija dobije drugi oblik.

Ja sam takodje imala mnoga ograničavajuća uverenja, jedno od njih je da ne izgledam dobro na video snimku i onda zbog toga nisam ni pravila videe, ali sam to uverenje promenila i danas ih snimam i dobro mi ide. A kako vi stojite sa vašim uverenjima? Ima li nešto što vas možda ograničava, sputava da date svoj maksimum u životu? Sigurna sam da ima, jer svako od nas ima nešto u šta veruje a što uopšte nije tačno. Zato vas pozivam na svoju radionicu na temu Uverenja i vrednosti, a više informacija možete pročitati ovde.

Za vaš uspeh i sreću u svakom danu

Od srca Elizabeta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *